Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikolojisi Anabilim Dalı

Farmakolojisi ve Toksikoloji Anabilim Dalı

Veteriner hekimliği alanında Farmakoloji ve Toksikolojisi Anabilim Dalı Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi, veteriner alanda kullanılan ilaçların etki mekanizmaları ve tedavide kullanım ilkeleri, hayvanlarda zehirlenmeye sebep olabilen maddelerle bu maddelerden kaynaklanan zehirlenmelerin tanı ve sağaltım metodları konularında eğitim veren ve araştırmalar yapan bir bilim dalıdır.
   Anabilim Dalı’mızda üniversitemizde bulunan araştırma merkezleri ve merkez laboratuarlarının imkanlarından yararlanılarak farmakoloji, farmakodinami ve toksikoloji alanlarında araştırmalar yapılmaktadır. Lisans Programı kapsamında Farmakoloji-I, Farmakoloji-II, Toksikoloji, Klinik Farmakoloji ve Toksikoloji dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Gelişmekte olan Anabilim Dalı’mızda yeni göreve başlayacak öğretim üyeleri ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü kapsamında lisansüstü programların (doktora, tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans) açılması planlanmaktadır.