Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı

 

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Hakkında

 Anabilim Dalımız tarafından yürütülen derslerde öğrencilere, hayvansal gıdaların; hijyeni, üretim teknolojileri, muhafazası, mikrobiyolojik kontrol yöntemleri, gıda kaynaklı enfeksiyon, zehirlenmeler ve veteriner halk sağlığı ile gıda işletmelerinde hijyen, dezenfeksiyon, yasal düzenlemeler, iş yeri denetimi ve HACCP uygulamaları konusunda teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Anabilim dalımız lisans programında Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi, Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Veteriner Halk Sağlığı, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi dersleri zorunlu olarak verilmektedir.

•Hayvansal gıda üretim teknolojileri,

•Et ve Süt ürünlerinin kalite kontrolü,

•Üretici ve tüketicilerin sağlıklı besin konusunda bilinçlendirilmesi,

•Et, süt ürünleri ve gıda işletmelerinde kritik kontrol noktalarının belirlenmesi ve HACCP sisteminin uygulanması,

•Et ve süt ürünlerinde mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının incelenmesi,

•Hayvansal gıdaların üretim aşamasında mikroorganizmaların izolasyonu,

•Hayvansal gıda ürünlerinde insan sağlığı için potansiyel tehlike oluşturan patojen mikroorganizmaların aranması,

•Süt ürünlerinde starter kültür kullanım olanakları,

•Hayvansal gıdaların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesinin incelenmesi,

konularında araştırmalar yapılmaktadır.