Veterinerlik İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Veterinerlik İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Veteriner Fakültesi bünyesinde Klinik Bilimler Bölümü altında 2013 yılında faaliyetine başlamış olup, klinik bilimleri bünyesindeki önemli disiplinlerden biridir.
İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Klinik Bilimler Bölümü’nde yer almakta olup, ruminantlar (sığır, koyun, keçi, deve), küçük hayvanlar (kedi, köpek), tek tırnaklılar (at, eşek, katır), egzotik hayvanlar (kanarya, papağan, reptil, yılan) gibi hayvan türlerinde sindirim, solunum, sinir, dolaşım, deri hastalıkları, metabolik ve endokrin bozukluklar ile onkolojik problemler ile davranış problemlerinin tanı ve tedavisinden sorumludur. Ayrıca bu hastalıklarda doğru ilaç kullanımının öğretilmesi ve hayvanlarda zehirlenme vakalarının tedavisi, birçok zoonotik ve enfeksiyöz hastalıklar da İç Hastalıkları Anabilim Dalının faaliyet alanı içerisinde yer almaktadır.
Anabilim dalımız öğretim üyeleri enfeksiyöz hastalıklar, metabolik hastalıklar, biyogüvenlik ve zoonoz hastalıklar konusunda ulusal ve uluslararası çalışma ve projelerde yer almakta ve nitelikli yayınlar üretmektedirler.
Anabilim Dalımız tarafından lisans düzeyinde İç Hastalıklarına Giriş, İç Hastalıkları I, İç Hastalıkları II, Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları, Adli Tıp, Klinik I, Klinik II, Klinik III ve intörn eğitimine yönelik teorik ve uygulama dersleri verilmektedir. Ayrıca, Dünyada Veteriner Hekimlik, Klinik Biyogüvenlik, Atlarda Performans Değerlendirilmesi, Klinik Laboratuvar Teşhis dersleri gibi I. ve II. sınıflara yönelik seçmeli dersler de anabilim dalı öğretim üyelerimiz tarafından açılmaktadır.